Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Με ψήφο στο ΚΚΕ ανοίγουμε το δικό μας δρόμο

Σε συγκέντρωση στην Ξάνθη μίλησαν χτες βράδυ ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Φανή Τρέλλη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Τώρα ΚΚΕ. Τέρμα στα πλαστά και ψεύτικα διλήμματα. Ανοίγουμε το δικό μας δρόμο». Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν στο λαό της περιοχής, χριστιανούς και μουσουλμάνους, ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Φανή Τρέλλη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη, όπου το Κόμμα τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής, η οποία έδωσε εντολή να ξηλωθούν οι αφίσες του ΚΚΕ ακόμα και από το εκλογικό του περίπτερο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν αποφασιστικά στην προκλητική στάση της διοίκησης του δήμου, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο «ανυπακοής και απειθαρχίας στην ΕΕ», του ΚΚΕ.

«Ο λαός, πριν την κάλπη, πρέπει να κρίνει τα κόμματα από την καθημερινή πρακτική τους επί χρόνια και όχι μόνο από μια συζήτηση, στην οποία ελάχιστα λέγονται. Από το εάν του έχουν πει ψέματα, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα πλεονεκτήματά της, που αποδείχτηκαν δεινά για τους εργαζόμενους. Από το εάν τα κόμματα υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ή τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών. Σε τελευταία ανάλυση, ο λαός, κρίνοντας με βάση την πείρα της ζωής του, να καταδικάσει τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" και να ρίξει ψήφο στο ΚΚΕ που εναντιώνεται γιατί είναι κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και υπέρ του λαού. Να δώσει με την ψήφο δύναμη στη δύναμή του. Να φοβίσει το σύστημα, δημιουργώντας προϋποθέσεις απόκρουσης των χειρότερων που έρχονται για να ανοίξει το δικό του δρόμο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σήφης Κωτσαντής.

Η Φανή Τρέλλη τόνισε ότι «η πιο καλή, η πιο αποτελεσματική ψήφος διαμαρτυρίας, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς σε όλα με το ΚΚΕ, είναι η κόκκινη ψήφος στο ΚΚΕ, που θα πει, φθάνει πια, τώρα ΚΚΕ, γιατί είπε την αλήθεια, γιατί αγωνίστηκε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα ΚΚΕ, είναι η ώρα της αντεπίθεσης του λαού. Είναι η ώρα της ανασύνταξης του λαού για να αντιμετωπίσει τα νέα μέτρα που έρχονται. Να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του. Να σταματήσει πια ο λαός να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το πόσο θα χάσει. Να βάλει πλώρη για να διεκδικήσει τελικά τον πλούτο που παράγει και που τον κλέβει το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του. Να πει φθάνει, σας μάθαμε, δε σας ακούμε, δε σας πιστεύουμε, μας είπατε ψέματα, μας ξαναλέτε ψέματα». Και πρόσθεσε: «Το ενισχυμένο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δίνει στο λαό τη μοναδική δυνατότητα σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, να στείλει ένα καταλυτικό ΟΧΙ στα ψέματα που έχει ακούσει, κόντρα στην τρομοκρατία. Να δηλώσει απερίφραστα "δεν πληρώνουμε τη δική σας κρίση", λέμε ΝΑΙ στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ